mexico

eventyrlig yogarejse

i Mexico

eksklusiv yogarejse -PAUSE

med mulighed for at forlænge med en uge nede på kysten med hjemrejse den 16.november.


yogarejse i den mexicanske stat, Oaxaca, hvor vi bor en uge oppe i det frodige højland omgivet af skov og bjerge, så langt øjet rækker...og en uge nede på den tropiske stillehavskyst med papegøjer og pelikaner.

rejsen er sat op som en minirundrejse i den eksotiske stat, Oaxaca, der byder på det bedste af Mexico.


vi samles i hovedstaden Oaxaca, hvor vi har to overnatninger på posada Catarina, der ligger dejligt centralt, tæt på byens zocalo (største plads) med uanede muligheder for at handle på den charmerende bys fantastiske markeder.


vi forlader byen mandag morgen og kører en lille halv time op på bjerget bag byen, Monte Alban, hvor vi bliver mødt af en duft af mange forskellige hvide blomster og besøger et af Mexicos smukkeste pyramidekomplekser - ikke mindst fordi vi får lov til at opleve stedet som de første og nærmest eneste gæster med  muligheden for en meditativ stund, jf dias-showet nederst til højre.


derefter kører  vi en smuk tur ca 3 timer syd på op i bjergene og indlogeres på en dansk ejet biodynamisk farm, terraza de la tierra omgivet af skov i + 2.000 meters højde med udsigt til rækker af bjerge og stillehavet i baggrunden.


vores daglige yoga praksis suppleres på 'Dia de los muertos' = Allehelgen, som er en af Mexicos vigtigste helligdage med en vandrørings-workshop, hvor vi chanter non-stop i en time samt på tur med en af farmens indianere ud på opdagelse for at høre om medicin planter, lokale fugle bl.a. ørne ned gennem skoven med besøg ved et af farmens vandfald.


her ses billeder fra en workshop ved forrige retreat på farmen, hvor ejeren, Thomas laver

vandrøring, mens vi andre chanter.


28.oktober - 3.november

en eksklusiv yoga ranch omgivet af skovklædte bjerge kombineret med økologisk grønt gourmet køkken, hvor hvert måltid er en fest for både øjne og gane.


her bor vi i fine huse bygget i 100 % naturmaterialer, alle udstyret med pejs til de kølige nætter - om dagen er temperaturen som en dansk sommerdag behagelig til at gå på opdagelse mellem frugttræer, grøntsagsbed og de mest velsmagende køkkenurter, man kan forestille sig.vores dage indrammes med meditativ yoga til solopgang og solnedgang her oppe på farmen i den smukke yogashala med udsigt ud over skov og bjerge så langt øjet rækker...

meditativ væren...

mexico har det hele, ikke mindst i staten, Oaxaca, der består af både regnskov, bjerge og en skøn kyst med de smukkeste sandstrande...

se galleriet fra sidste rejse med besøg på Monte Alban pyramiderne nov 2018, 2017 og yogarejsen 2016


denne yogaferie består af en lille rundrejse i Oaxaca med en uge oppe på en ganske særlig farm i bjergene og den anden uge på en af de allersmukkeste sandstrande.


efter 1 uges total gourmet forkælelse på Thomas' farm går turen 3 timers smuk køretur ned ad bjergene gennem regnskoven til kysten, hvor vi indlogeres i et helt andet men mindst ligeså smukt sted ved den skønneste strand.


dagene er alle indrammet af yoga om morgenen inden morgenmaden og yoga om aftenen inden aftensmaden, hvor den daglige 4 timers rutine vil udvikle en større og større fordybelse med mulighed for meditativ væren.


en fast yogisk hverdag uanset forandring af 'scenen' i form af lokalitet, kost, temperatur og i det hele taget ydre omstændigheder gør, at det er nemmere at tage det med sig og fortsætte hjemme - disciplinen er efter disse 2 ugers yogisk levevis integreret, så det er svært at vende hjem uden en større bevidsthed og bedre mulighed for en sundere og mere yogisk fremtid.


gennem hele yogaferien bor vi optimalt med perfekte rammer, ikke blot til at opleve en indre fred og ro, men til at bevare denne tilstand, som gennem rejsen bliver mere og mere integreret både på og udenfor yogamåtten.


3.-10.november

den anden uge på kysten ved den fantastiske Mermejita strand tæt ved den charmerende landsby, Mazunte.


vi har denne skønne strand næsten helt for os selv ...


her har vi mulighed for at opleve en traditionel mexicansk svedehytte, temazcal...


vi vil i løbet af ugen nede på kysten besøge den lokale healer (curadero), hvor man bestille massage med forskellige velgørende urtebehandlinger og opleve spændende udrensningsritualer bl.a. i forbindelse med svedehytten med flere forskellige lokale urtelæger, der helbreder de lokale, samt arbejder og underviser på stedet.


svedehytte forberedes i baggrunden med den lokale maestra healer, Irma Luz i forgrunden.

rent praktisk

de fleste flyver fra Danmark lørdag den 26.10 11.50 med KLM/Aeromexico via Amsterdam til Mexico city (MEX) og med indenrigsfly 1 times rejse længere sydøst på med ankomst i Oaxaca (OAX) 22.55, 3 timers kørsel fra vores bestemmelsessted oppe i bjergene.

vi flyver hjem direkte fra kysten, Puerto Escondido (PXM), der ligger ca 50 km fra Mazunte - knap 17 timers rejse med Aeromexico hele vejen.


de to ugers kursus består af 4 timers daglig undervisning i alt 40 timers yoga og meditation, workshops, udflugter og tratak til solopgangen på kysten og solnedgangen i bjergene - pris 3.500 kr.


der er mulighed for at forlænge opholde på kysten med en uge til 1.008 kr. eller 200 kr. pr. efterfølgende dag.


her bor vi dejligt fra 725 op til 1.500 pesos = 250-600 kr. i døgnet afhængig af om du deler med en anden eller skal have din egen cabaña.

der er plads til 9 på holdet.


derudover kommer selve rejsen og lokal transport, der består af taxa fra lufthavnen i Oaxaca til Thomas' farm og fra la terazza til kysten - og herfra igen til lufthavnen.

sammenlagt pris for al transport ca. 800 kr. pp.


terraza de la tierra

man. den 28.oktober - søn. den 3.november


el copal ved kysten, se galleriet

søndag den 3. - søndag den 10.november

med mulighed for at forlænge opholdet til den 16.november...


begge steder betaler du selv dit ophold inden afrejse.

vi deles om udgifterne af den lokale transport undervejs, som vi kommer frem -jeg booker og vi følges i minibus/collectivo.


program

du booker selv billetten nemt, billigt og hurtigst med Aeromexico hele vejen

lørdag den 26.10 kl. 11.50 afrejse CPH, DK

lørdag den 26.10 kl 22.55 ankomst OAX, Mexico


programmet består af daglig yoga fra mandag den 28. til lørdag den 16.november med en ugentlig fridag:


7-9           yoga

9.30         brunch

17-19       yoga


begge steder skaber ideelle rammer til at lade op i de skønneste omgivelser meget tæt på den reneste natur...


mandag morgen forlader vi Oaxaca og kører op på Monte Alban, det hvide bjerg bag byen, hvor vi besøger et af Mexicos mest imponerende pyramide-komplekser, som i modsætning til de andre kan opleves somnæsten de eneste besøgende med mulighed for en meditativ stund, fornem det på billederne længere nede


søndag den 10./lørdag den 16.11 flyver vi hjem fra Puerto Escondido på kysten 1 times kørsel fra Mazunte med ankomst i DK dagen efter.de fleste vælger at flyve med Aeromexico med korte mellemlandinger og en rejse på sammenlagt under 17 timer.